איך להכפיל את חווית הריגוש בעבודה

בעוד העולם שואף להגדיר מחדש את מקום העבודה בעידן שלאחר הקורונה. הנהלות בארץ ובעולם שוקלות כיצד לעורר מחדש את הריגוש שעבודה במשרד ואיך היא צריכה להיראות. כלים וירטואלים לשיתוף פעולה מאפשרים לעובדים לבצע את המשימות שלהם מהבית ומרחוק (מבית הקפה, ממתחמי עבודה משותפים, וממקומות “צד שלישי”). ניטין נוהריה בוול סטריט ג’ורנל מדבר על כך שאם המטרה העיקרית של מקום העבודה, כבר לא לבצע עבודה בפועל, אז אולי נכון שמקום העבודה יזכה להגדרה מחודשת, כסביבה ליצירת חיבור וקשר – כמו מועדון, ולא כמקום עבודה.

STUDIO T+R סביבות עבודה מרגשות פרויקט תכנון משרדים בביצוע של סטודיו
STUDIO T+R סביבות עבודה מרגשות פרויקט תכנון משרדים בביצוע של סטודיו

 

על רקע הכותרת “עבודה מרחוק”, בוצע מחקר חדש שמגלה שלעובדים שמתחילים לבלות שוב שעות במשרד יש סיבות משכנעות לעשות את המאמץ להגיע לשם. הם חוזרים כדי לגשת לחללים, חומרים או משאבים ספציפיים, שרק המשרד יכול לספק להם. הם חוזרים להיפגש עם לקוחות. הם חוזרים כדי למקסם את הפרודוקטיביות האישית שלהם. והם חוזרים לבנות מערכות יחסים מקצועיות ולהתרועע עם עמיתים לעבודה.

מעבר לפרקטיקה, ישנם מניעים חזקים אחרים שמבוססים על הרצון של אנשים לחוויות אותנטיות ולא רק להתבסס על תחליפים וירטואליים ברשת. לכן, במקום לצמצם את “משימת” המשרד, ולהתמקד בסוג אחד של חוויה, אנחנו מאמינים שמשרדים חייבים להציע חוויה כפולה מזו שלפני הקורונה. המשרד החדש חייב להיות “מכפיל חוויה”, יעד, ולא חובה, לעובדים המשתוקקים למעורבות ואינטראקציה אותנטית.

ציורי אמנות השראות ואמנים לפי סטודיו T+R
STUDIO T+R סביבות עבודה מרגשות פרויקט תכנון משרדי מסטרסקול הדמיה בביצוע של סטודיו
T+R studio עיצוב סביבות עבודה

 איך יוצרים מקום כזה?  אנחנו נציג פה שש אסטרטגיות שיכולות לעזור לזה לקרות.

  1. צרו שכונות לצוותים – מקומות עבודה צריכים להתרחק מהרעיון שאופן ישיבה אחד מתאים לכולם.  בפרויקטים של תכנון אנו נוטים להקצות שכונות לצוותים. השכונת מספקות “לדיירים” שלהן, מגוון של הגדרות עבודה. מרחבים מסוימים עשויים לתמוך בפרט, בעבודה שדורשת ריכוז, פוקוס ופרטיות, בעוד שמרחבים אחרים נתאים לשיתוף פעולה בקבוצות קטנות ולסיעור מוחות.
  2. תמנפו חללים “בין לבין” לטובת גמישות ובניית תרבות אישית של כל צוות- במשרדים גדולים מספיק, שיכולים להכיל מספר שכונות, נשים לב לנקודות המעבר שבהן השכונות הסמוכות זו לזו. במקומות אלו נקצא לפתרונות אחסון, אזורים שמתאימים למפגשי צוות מאולתרים, לחדרי ישיבות סגורים, לתאי טלפון ולצרכים אחרים ונוספים של הצוות. מעבר לחשיבות התפקודית, חללים אלה יכולים ואף צריכים לשקף גם את האישיות הייחודית של השכונות הסמוכות להם. חללים אלה גם מאפשרים לצוות להטביע את חותמו ואת זהותו הייחודית.

T+R studio להכפיל את חוייה הרגשית במקום העבודה -עיצוב סביבות עבודה

  1. תספקו הפוגה ממסכי המחשב –כולנו יודעים ששעות ארוכות מול מסכי מחשב, יכולות להיות מלחיצות ומעייפות לנפש ולגוף. בהייה ממושכת במסכים מוארים עלולה לגרום למאמץ בעיניים ולכאבי ראש. בתגובה לכך, אנו מתחילים לתכנן עבור לקוחותינו סביבות העבודה עם חללים נטולי טכנולוגיה. מדובר בחללים מתוכננים עם תאורה טבעית וצלילים שתומכים ביצירתיות, ברוגע ובפעילות שתאפס מחדש את מצבם הנפשי של העובדים.
  2. תאמצו את החוץ –עובדים מרגישים מוערכים יותר כשסביבתם מפגינה דאגה לבריאותם ולרווחה שלהם. אנחנו רואים בסטודיו, עלייה משמעותית בלקוחות שרוצים להוסיף שטחים חיצונים לסביבת העבודה שלהם. בבניינים חדשים וגם בשיפוצים, יש עניין הולך וגובר בחללי משרד עם חיבור ישיר למרפסות חיצוניות, לפטיו פנימי, וחללים שמשדרים ומרוהטים כלאונץ’ חיצוני.
  3. כדאי להעשיר את החוויה בטכנולוגיות חדשות- ככל שיותר חברות עובדות באופן היברידי, יש צורך גובר בטכנולוגיה חדשנית, שמאחדת את הצוותים ומספקות בסיס טוב לעבודה מול עובדים מרחוק, שעלולים לחשוש שיחמיצו אינטראקציות במשרד. זה כולל כלים לשיחות ועידה בווידאו שיכולות לקדם אינטראקציות היברידיות שוויוניות, חיישנים לזיהוי ומענה להעדפות האישיות במשרד עצמו, שכוללות התאמות אישיות לטמפרטורה ותאורה, מערכות ניטור בריאות, בטיחות ועוד.
  4. אל תשכחו ליהנות- עבור עובדים שעבודתם מבוססת ידע, חיבור וסוציאליזציה הם חלקים משמעותיים וחשובים בעבודה. זה לא רק הזמן לבנות קשרים אישיים בין עמיתים לעבודה, אלא זו גם הזדמנות נהדרת ליצירתיות והעלאת רעיונות. מפגשים מקריים חיוניים ביותר לחדשנות, מכיוון שאז רעיונות נפגשים בספונטאניות ובחופשיות. פעם משרדי פרסום נהגו להציב שולחנות פינג-פונג כדי ליצר את האינטראקציות היצירתיות. בעולם מתקדם יותר טכנולוגית,  אפשר למשל, להתקין סימולטור למשחק גולף וקבוצות יפגשו למשחק חברתי או תחרות?

מחשבות אחרונות לסיום- עם כל האסטרטגיות הללו, המפתח שנימצא אצלנו הוא לספק לעובדים אפשרויות בחירה. שש האסטרטגיות האלה שפיתחנו בסטודיו, מכוונות ליצירת סוגים חדשים של מרחבים בסביבת העבודה. מרחבים שמגיבים להרגלים החדשים של כוח העבודה. לאחר תקופה ארוכה של בידוד, בזמן שעבדנו רובנו מהבית, הפכנו להיות יותר מודעים לכך שמקום העבודה צריך לספק לנו לא רק מרחבים פונקציונליים לתמיכה בפעילויות עבודה. סביבת העבודה החדשה צריכה גם לספק מגוון חוויות חברתיות שאליהן העובדים משתוקקים. תדמיינו מחדש את מקום העבודה שלכם, כאוסף של חללים גמישים שניתנים להתאמה אישית. סביבה שבה אנשים מקבלים את הכוח לבחור את החלל המתאים ביותר לתפקיד המסוים ולגודל הצוות שלהם. בעתיד שלאחר הקורונה, המשרד צריך להיות מקום שמניע עובדים ותומך בהם ובביצוע עבודתם, על הצד הטוב ביותר. עם תכנון ועיצוב טוב של מקום העבודה, אנו נצליח להכפיל את החוויה הטובה בעבודה. חברות יכולות לספק הרבה יותר מבסיס לניהול העסק, מה שהופך את המשרד לחלל שבו מטופחת היצירתיות, ושיתוף הפעולה, והעובדים מרגישים היטב שלמעסיק אכפת מהם ושרואים אותם.