Biosense Webster תכנון ועיצוב ביופילי T+R studio

עיצוב משרדי ביוטכנולוגיה

עיצוב מזמין ומשרה נינוחות ונוחות לעובדים ולמבקרים

T + R studio בנה את קונספט העיצוב החדש עבור החלל החברתי באיזור הקפיטריה של Biosense. מדובר בחטיבה הרפואית של ג’ונסון & ג’ונסון שמוכרת ברחבי העולם כמובילה בכל הנוגע לאיבחון וטיפול בהפרעות קצב הלב. החטיבה עוזרת למטופלים ברחבי העולם להבריא ולחזור לשיגרת החיים והאנרגיה הבריאה

ביוסנס וובסטר, מביאה לעולם הרפואה רעיונות חדשניים, בנוגע לאבחון וטיפול בהפרעות קצב. הטכנולוגיה של הפרויקט הזה, שהגיע אלינו לסטודיו מרגשת במיוחד, כי מדובר בטכנולוגיה ישראלית פורצת דרך. הפיתוח של Biosense מאפשר לרופאים לסייע גם בטיפול בסוגים נוספים של מחלות. כשפגשנו לראשונה את הנהלת ביוסנס, המנכ”ל שלהם קיבל אותנו במאור פנים וציין שהוא גאה לעמוד בראש החטיבה הישראלית, ורמז שהפיתוחים הטכנולוגיים שלהם “הם רק ההתחלה”.   שמחנו והתרגשנו להיות בעלות הסטודיו שניבחר לתכנן מחדש את חללי הפרויקט.

במהלך הפרויקט עבדנו בצמוד לאיש יקר, סמנכ”ל התפעול של החברה. איש נעים הליכות, מקצועי ובעל ניסיון רב, מה שהפך את התהליך למקצועי נעים ומסודר. נתבקשנו לספק נקודת מבט רעננה וחדשה, לאיזור חדר האוכל הישן. הבנו שיש כאן הזדמנות לקחת חלל מרכזי וגדול, שפעל באינטנסיביות בעיקר בשעות ארוחת הצהריים, ולהפוך אותו לחלל רב תכליתי, חברתי, שיתפקד במהלך כל שעות העבודה.  הקפיטריה נמצאת בסמוך לאזור הלובי, בקומת הכניסה לחללי המשרד. חשוב היה לתכנון את האיזור החדש, בשפה עכשוית יותר, צעירה ומרגשת, מעין “פיאצה” מזמינה שיוצרת תחושה של קבלת פנים מאירה. הותאם סגנון עיצוב ביופילי, פתוח ומואר, הקירות והמחיצות הוסרו, האיזור כולו ניפתח וזלג לחלל הפתוח. התוצאה שהושגה היא של מטאמורפוזה: החלל החדש גורם לעובדים ומבקרים לרצות להיות בו, להיפגש ולהתרועע, במקום חדר אוכל “הסתדרותי” יש חלל חברתי, כדי לשתף פעולה רעיונות חדשים וידע.  התחושה היא של פטיו גדול באמצע המשרד, עירוב חוץ ופנים, שילוב של צמחיה טבעית, שנהנת מתאורה טבעית הזורמת פנימה מחלון תיקרה גבוה (“סקיי לייט”) .                                                                  

התכנון בסטודיו T+R התמקד בשלושה אזורי מפתח, בעלי השפעה על חוויית המפגש הקבוצתי המשותף: 1. רגע קבלת הפנים, 2. מקום ההתכנסות הדרכה ושיתוף הידע, ו-3. מרכז חברתי שהוא “לב העיניינים” – ומשמש כקפיטריה. התוצאה הכוללת היא של נקודת מפגש שנועדה לגרום לאנשים להתעכב יותר זמן, לשוחח על כוס קפה, לשתף ידע, ולהיתקל זה בזה. איזורי התרחשות מסוג זה “מטושטשים בהגדרתם” במכוון, בכדי שאנשים יוכלו לעבוד בכל מקום ביצירתיות ומבלי שירגישו שהם מחויבים לעבוד רק ליד שולחן העבודה שלהם במשרד. העיצובי חופשי ואקלקטי מזכיר פטיו ביתי, באוירה וחיבור גלובליים. התוצאה שהושגה באה לידי ביטוי באווירה נעימה יותר ובתחושה קלילה של נווה מדבר עירוני, נוח ומזמין.

לתמונות נוספות מהפרויקט