6 הגדרות חדשות לעבודה בשכונה ההיברידית החדשה – תכנון עיצוב סביבת עבודה עם פתרונות חדשים לשכונה ההיברידית
במקום לבסס את עיצוב המשרדים על הצורך להכניס יותר אנשים לפחות חלל, מקום העבודה צריך לשאוב השראה ממקור חדש – הקהילות התוססות שבהן אנו חיים. בבואנו לעצב מחדש את הפרויקט הבא בסטודיו, אנחנו מבינים שמדובר בסביבות עבודה היברידיות ולכן יש לתכן אותן לעידן החדש. בתהליך העבודה, אנחנו מנתחים את החלל כאילו מדבור בעיר שיש בה מגוון שכונות, ולכל שכונה צרכים ודרישות משלה, אבל יש גם מן המשותף במבנה הכללי שנדרש לכל שכונה. אנחנו מבינים שמדובר בשש הגדרות חדשות של אופני העבודה בסביבה ההיברידית. ששת אופני העבודה מתאימים לשש תצורות עבודה:
עבודה במרחבי צוות היברידיים- סביבת עבודה היברידית משמע, שאין שולחנות קבועים ועמדות עבודה אישיות שהוקצו לכל עובד. בתכנון של סביבה כזו, צריך לזכור כי העובדים זקוקים לסביבת עבודה תומכת, כזו שמדי בוקר ימצאו בקלות את חבריהם לצוות. סביבה בה תהיה להם גישה למגוון רחב של חללים מזמינים, המתאימים לסגנונות העבודה המשתנים, ועם זאת תעניק להם תחושת שייכות. לשם כך, נתכנן מרחבים אישיים וחללי עבודה המאפשרים ריכוז גבוהה,כ בהם יחושו חברי הצוות פרטיות ויזואלית ואקוסטית כדוגמת תאי טלפון (“פודים”) נוחים מאווררים ובעלי בידוד אקוסטי גבוה, ובנוסף נקצה פתרונות אחסון לחפצים אישיים שמשמשים גם כאלמנטים של חציצה בין הצוותים.

הגינה הציבורית – הגן החברתי, המהווה הכלאה בין פארק עירוני לחדר ישיבות, מדובר בחלל שמזמין אנשים מהשכונה להירגע, לשתות קפה ולהתחבר עם חברי הצוות. לשם כך נעצב בחלל אזור ישיבה נוח, כמו בלאונץ’ או טרקלין שתומכים בתנוחות שונות וסגנונות ישיבה שונים תוך כדי העבודה. נתכנן עמדות חשמל ותקשורת ליד כורסאות ושולחנות אישיים מה שמאפשר לעובדים לחבר את הציוד האישי בקלות ולעבוד. נוסיף לוח מחיק לסיעור מוחות מהיר או להצגת חדשות ועדכוני הצוות.


שטח פתוח לשיתוף פעולה – אנחנו מתכננים חלל שניתן להתאים בקלות להפוך לחלל פתוח וגמיש שיתמוך בדרכים חדשות ומגוונות לשיתוף פעולה, ויספק אלטרנטיבה לחללים סגורים. מדובר בחלל שניראה כלאונץ’ או טרקלין נוח ושהוא גם מודולרי ומאפשר לקבוצה לגדול ולהתגמש לפי הצורך. בדרך כלל נתכנן מבנה אדריכלי חדשני עם מערכת מחיצות שניתנות להזזה והתאמה צרכים המשתנים, ובמצעים וירטואלים מאפשרים שימוש בטכנולוגיה להצגת מידע. המחיצות מספקות חציצה טריטוריאלית וויזואלית ונותנות מענה לאחסון אישי וצוותי. הדגש יהיה על כך שניתן יהיה להתאים בקלות את החלל הפתוח והגמיש הזה, כדי לתמוך בדרכים חדשות ומגוונות לשיתוף פעולה ולספק אלטרנטיבה לחללים סגורים.



חדר סגור לשיתוף פעולה היברידי – בשכונות הטובות ביותר אנו מתכננים חללים סגורים למפגשי עבודה קולניים, שבהם אפשר לשמור את כל האנרגיה פנימה ואפשר להימנע מהסחת הדעת. לשם כך נתכנן חלל כך שההתחברות לאמצעים הטכנולוגיים תהיה קלה ונוחה לשימוש. שרפרפים שניתנים להזזה ולוחות מחיקים חדשניים, התומכים גם בעבודה מרחוק. מדובר בתכנון חללים בעלי מבנה חדשני הניתן להתאמה ומספק ביצועים אקוסטיים גבוהים, חופש עיצובי וביצוע שינויים קלים במידת הצורך. לרב נצייד את החדר הזה בשולחן גדול המאפשר לצוותים לפרוס את עבודתם בנוחות גם במפגש עבודה ארוך יותר.


חדרי פוקוס – יותר מתמיד, צוותים היברידיים זקוקים לגישה לפרטיות עם אקוסטיקה טובה. זאת כדי לשתף פעולה בשיחת וידאו, כדי לבצע עבודה ממוקדת, או כדי לנוח ולהתרענן. המבנה של החלל יכלול מחיצות חדשניות שניתנות להתאמה ויוצרות מספר חללים פרטיים משודרגים מבחינה חזותית ואקוסטית, כל חלל יכול לספק גם משרד פרטי, לכל אחד שצריך מקום נוח לעבודה הדורשת ריכוז. רעיון יצירתי נוסף שכדאי לחשוב עליו, הוא לצייד את החדר בהליכון שמאפשר לאנשים לעשות ספורט ולצעוד תוך כדי מענה להודעות אימייל וביצוע שיחות טלפוניות.



הקצאת בתים – בסביבות עבודה היברידיות נכון לתכנן “שכונת” צוות שמעניקה לאנשים את תחושת הביתיות. מדובר ב”שכונות” האפשרויות פרטיות ולשיתוף פעולה במרחב מודולרי שניתן להתאימו בקלות כל פעם כשהצרכים משתנים. חשוב מאד בתכנון סביבות העבודה להקצות עמדות אישית ומחבקות בפרטיות, כאלו שתומכות בסגנון עבודה הדורש עבודה בפוקוס ומיקוד לאורך זמן. בשכונה כזו אנו מתכננות מרחב שיתופי סמוך, שמאפשר לאנשים לבצע סיעור מוחות, או לשתף פעולה עם חברי צוות פנים אל פנים או ממרחק. חלל הטרקלין הסמוך נותן לאנשים מקום לעשות שיחה מהירה באוזניות, או לתפוס דקה של הפוגה ומנוחה לצורך התחדשות ורעננות.

