סיור בקומה 6 במשרד החדש של SONY

 T+R STUDIO לתכנון אדריכלי ועיצוב פנים בסביבות עבודה, עיצב לאחרונה מחדש את קומה 6 של משרדי SONY הוד השרון, ישראל.                                                                 קורן מצגר  S.S.I Global RE&F manager SONY  שניהל מטעם סוני סמיקונדקטור את הפרויקט, ציין בפנינו שהטכנולוגיה ממלאת תפקיד קריטי בחיי היום יום בארגון. הטכנולוגיה הזו מפשטת את הזמנת חדרי הישיבות ומספקת מסכי LED לחוויית העבודה ההיברידית הטובה ביותר האפשרית. היא מאפשרת למשתתפים להשתתף באופן שווה, בין אם באופן אישי או וירטואלי. תקרות יחסית גבוהות וחלונות בכל היקף הקומה, מאפשרים לשפע אור טבעי לזרום פנימה ולנוף הכפרי להשתקף ב 360 מעלות של ההיקף. בניין המשרדים ממוקם במערב אזור התעשייה הכפרי והשקט בשרון. הצד המערבי ודרומי של הבניין מציע שדות ירוקים בנוף טבעי ושליו.

פלטת צבעים שבחרנו מורכבת מגווני אדמה אדמדמים לצד גוונים עמוקים כחולים קרירים. הכחולים משקפים את האלגנטיות של המותג SONY .                                                  לסטודיו T+R יש מחלקת ארט שמתמחה במיתוג סביבות עבודה. מחלקת ארט שנקראת WallArt מעורבת בכל פרויקט אדריכלי בסטודיו, ועבודת החשיבה שלה ניכרת עבודה לאורכו, ולרוחבו של הפרויקט. מרכיב דומיננטי בתכנון האדריכלי הוא מרכב ה- Art installation   אשר מוטמע בחוויה בסביבת העבודה ונילקח בחשבון מהשלב הראשוני של תכנון סביבת העבודה ועד לפיתוח תוכנית גרפית כוללת של שילוט סביבתי, תמונות אמנות וציורי קיר בסגנון תוסס וצעיר.שפע של צמחים ירוקים טבעיים הפזורים ברחבי המשרד עוזרים להכניס את החוץ פנימה, ומספקים אלמנט ביופילי לחלל. את הסביבה המוארת והמאווררת משלימים אזורי המפגש, בשני סלונים מרכזיים המיועדים לפגישות, לטרקלין עסקי, וחדרי מפגש אישיים 1:1 בעצמות תאורה נמוכות יותר, כדי לספק אוירה רכה ואפשרות בחירה של מגוון העדפות, לפי טיב וסוג המפגש של הצוות.הקפיטריה הראשית בכניסה לקומה משמשת לאזור המפגש העיקרי ומטרתה לשמש כחלל מרכזי להתכנסויות חברה. אזור המפגש המגוונים מעודדים את העובדים ליצור קשר עם חברי הצוות לאורך כל היום. האזורים החברתיים משמשים כנקודות עבודה וחדרי ישיבות גמישים ופונקציונליים, כולל התאמה מחדר ישיבות למפגש א-פורמאלי, לחדר הדרכה או לישיבות רשמיות. לצד חדרי הישיבות יש חדרי צוות דינאמיים שמהווים מעין סוויטת לצוות עם אפשרות להזמנה. הצוותים יכולים לשנות את סביבתם כרצונם, והתוצאה היא אווירה יצירתית ביותר שחשובה לביצוע המשימה שעל הפרק. אזורים שתוכננו בקפידה תוך שימת דגש על שיתוף פעולה, ניכרים במספר חללי אירוח או “טרקלינים”, בעוד שחללים פרטיים כוללים חדרי 1:1 חדר שמאפשר לאימהות להניק או לבצע שיחות פרטיות.לוקרים אישיים מעץ מוקצים לכל העובד, ומספקים מקום שבו כל אחד מהצוות יכול לאחסן את הפריטים הדרושים לו כדי להיות יעיל במשרד ולהקל על הנטל. 

שיפוץ זה היווה הזדמנות להתנסות בעיצוב מקום עבודה לקבוצה מגוונת ויצירתית, עם מגוון סגנונות עבודה. התפיסה העיצובית המציגה את תהליך היצירה – בחירת פלטת צבעים ניטרלית וגולמית כרקע, וניכרת חוויה משותפת של התנסות של יוצרים, ספקים ובנאים. השילוב של תהליך היצירה, תרבות והמקצועיות, מורגשים מהרגע שנכנסים למשרד. בהתאם לקונספט של הקומה. צוות האומנים של מחלקת ה ART, יצר ציורי קיר ותמונות אמנות המקיפים את קירות הכניסה. הקירות מתפתחים ללא הרף לאורך זמן, מספקים תמונת מצב של התרבות הארגונית, ושומרים על רעננות החלל בעלות נמוכה. גמישות הייתה מניע מרכזי החל מהכלת גווני המיתוג ושילוט ברחבי המשרד ועד לחומרים והרהיטים שהותאמו לחלל.