היברידיות זקוקה לבית – תכנון שכונות בעבודה

ציורי קיר -סטודיו T+R

איך לעצב חללים לעבודה היברידית.

הנה סיטואציה מהחיים בסטודיו T+R. קבלנו לאחרונה פרויקט מעניין של הרחבת משרדים בקומה בת 800 מ’ בת”א. מדובר בהרחבה ותכנון מחדש לחלל משרדים בהיקף כולל של כ 800 מ’ . ביחד עם הנהלת האירגון הצעיר ומצליח, העלינו שאלות חשובות ואיפיינו סיטואציות מגוונות כדי לגבש מחדש את הפרוגרמה ולהבין איך לתכנן ולעצב מחדש את סביבת העבודה ההיברידית של הארגון. מדובר באירגון שאימץ כמו רבים אחרים את מודל העבודה ההיברידי, הארגון מצליח ולכן הולך וגדל. הם סיפרו שיגייסו בשנה הקרובה עוד כ 50 עובדים, ולכן יש להוסיף מרחבי עבודה בקומה ובהזדמנות זו לתכנן מחדש את כל חלל המשרדים כך שיתאים ויתמוך בסביבת עבודה היברידית, ואף יעודד יותר ויותר עובדים לחזור לעבוד במשרד. ברור לנו שהעידן הנוכחי מכריח לארגן מחדש את חלל המשרדים כדי להתאים לצרכים החדשים של העובדים. אנחנו נוהגים בשלב הגדרת הצרכיםם “הפרוגרמה” לערב את ההנהלה ונציגי העובדים של האירגון ולבצע סיעור מוחות שבו אנו מבקשים שיספרו לנו על חיי היום יום יתנו דוגמאות חיות של סיטואציות טיפוסיות של עובדים. בחרנו להתרכז בגאיה, שמדגימה היטב את השינוי שעלינו לקחת בחשבון בבואנו לתכנן מחדש משרד הייטק שמתוכן נכון לעבודה היברידית.

גאיה שנכנסת למשרד אחרי יותר משנתיים של עבודה מהבית בגלל הקורונה, יודעת שהדברים ירגישו אחרת. כבר אין לה יותר שולחן עבודה שמוקצה לה אישית, החברה שלה אימצה מודל עבודה עם לו”ז היברידי, כך שלעמדות העבודה וחללים במשרד אינם מוקצים אישית. גאיה למעשה מבלה יותר זמן בשיחות וידאו – ויותר ממחצית הפגישות שלה משלבות משתתפים פנים אל פנים ומשתתפים מרוחקים. משמרת השעות שלה תלויה בעבודתה ובחייה האישיים. היא נרגשת שיש לה יותר גמישות בלו”ז האישי ואוטונומיה גדולה יותר, אבל…

STUDIO T+R ציורי קיר של סטודיו

אם גאיה היתה ממשיכה להיכנס לאותו מקום עבודה שעזבה לפני שנתיים, כשהבדל היחיד הוא במדיניות החדשה, המשרד עלול היה להישאר ריק מעובדים. אם היה עליה להיאבק כדי לבצע את עבודתה, אולי היא היתה חושבת פעמיים לפני שהיתה טורחת לצאת ולעשות את כל הנסיעה לעבודה במשרד. גאיה מצפה שהמשרד יהיה טוב יותר ממה שיש לה בבית, היא רוצה להתחבר לאנשים בדרך חדשה, לעשות עבודה משמעותית ביחד, ועדיין שיכבדו את הגבולות והצרכים שלה בפרטיות.

למה שכונות?

גאיה לא לבד. מחקרים מצביעים על כך שהצורך של עובד בתחושת שייכות ומידה מסויימת של שליטה על הסביבה שבה הוא עובד, הם הכרח לאנשים שעובדים בארגונים שאימצו עבודה היברידית. 

המציאות החדשה של עבודה היברידית משנה את דפוסי ההתנהגויות הישנים. בנוסף אנשים רוצים שמקום העבודה שלהם יהיה אנושי יותר, מה שאומר שאנחנו כאדריכלי ומעצבי סביבות העבודה צריכים להבין זאת בבואנו לתכנן סביבת עבודה היברידית, ולהבין שהמשרד צריך להגיב למערכת צרכים חדשה.

STUDIO T+R ציורי קיר של סטודיו

מקומות עבודה בעבר ניבנו על פי ההיררכיה והיעילות. כיום אנחנו מאמינים בסטודיו שהמבנה צריך לשאוב השראה ממקור חדש – מהשכונות שלנו שבהן אנחנו גרים, לומדים וצומחים. שכונות נהדרות הן שכונות מגוונות, מכילות ועמידות. הן מקרבות בין אנשים ויוצרות תחושה של קהילה, ובכל זאת הן משתנות עם הזמן בתגובה לאנשים שחיים בהן. לכל אחד יש אחריות כלפי השלם, ובכל זאת הזהויות האינדיבידואליות של אנשים באות לידי ביטוי. (קראו על השכונה ההיברידית החדשה). תהינו בסטודיו, מדוע המשרדים שאנחנו מתכננים, לא יכולים להיות דומים קצת יותר למקומות בהם אנחנו בוחרים לגור?

T+R studio עיצוב סביבות עבודה
תכנון סביבה היברידית – בהשראת שכונה. סטודיו T+R
T+R studio עיצוב סביבות עבודה
תכנון סביבה היברידית – בהשראת שכונה. סטודיו T+R

כשאנחנו עושים בסטודיו ניתוח לגבי תכנון סביבת עבודה בפרויקט חדש ובכלל, אנו מנתחים את הקהילות בהן אנו חיים. אנחנו לוקחים בחשבון שישנם מקומות ציבוריים משותפים שזמינים לכולם, כמו גנים ציבוריים, גינות ופארקים, כיכרות מרכזיים ובתי קפה, וכל אלו משולבים בשכונות שבהן אנו גרים. השכונה למעשה משקפת לנו את מגוון הצרכים של האנשים שמתגוררים בה, כשלכל שכן יש את האישיות שלו ויש מגוון רחב של טיפוסים ושכנים בשכונה.                                                                                  

זה שונה מהפרדיגמה הישנה שהיתה נהוגה בעבר, על פיה תכננו ועיצבנו מחלקות שבהן לכולם הוקצה אותו סוג של חלל. שכונת משרדים נועדה להיות מכילה יותר כי היא מספקת מגוון רחב של חללים, לאנשים בעלי צריכים שונים, אשר מעדיפים לבצע את העבודה בדרכים שונות. ניתן לשתף חללים או להקצות אותם על סמך מידת העבודה ההיברידית,  או על סמך הדפוסים השונים של העבודה בצוות. השכונה הופכת לבסיס הביתי במשרד שבו אנשים מרגישים שייכים. נחזור רגע לגאיה, (זוכרים אותה?) היא תדע היכן למצוא מדי בוקר את חבריה לקבוצה, ואת הכלים שלרשותה בסביבת העבודה – ותרגיש מחוברת.

תכנון השכונה בסטודיו T+R מבוסס על חללים רב-גוניים עם מודלים גמישים מאוד שתומכים במגוון סוגים של עבודה במסגרת אחת, מה שמקל על המעבר בין עבודת פוקוס אישית, לעבודה בשיתוף פעולה, מפגש חברתי ולמידה ביחד. התכנון הוא מודולרי, והוא שמאפשר לארגונים לשנות הגדרות בתוך השכונה ולהיות גמישים ומשתנים ע”פ צרכי הצוות המשתנים. בנוסף, החללים הגמישים האלו תומכים בכל רמה של עבודה היברידית, לרבות השינויים העתידיים.

שכונות צריכות להיות שונות בהתאם למגוון של גורמים, בניהם:

  • תרבות החברה והצוות
  • גודל ומיקום החברה
  • סוג העבודה ותהליכי העבודה
  • מידת העבודה ההיברידית ורמת הניידות של העובדים

כל ארגון צריך לשאוף

להון עצמי -Equity:  לחוויות משותפות לכולם, חוויות אישיות או חוויות מרחוק, עיצוב שיוצר גירויים וחווית עבודה בסביבת העבודה)

לחיבור ומעורבות- Engagementבסיס ביתי לצוותים, עם מגוון מודלים ותחושת בעלות וקונטרול, כדי לעזור לאנשים להיות חלק מ.. להשתתף, להתמקד ולהישאר בזרם), 

לנוחות וקלות – Ease: ליצור שכונות והגדרות רב-גוניות ומודולאריות שיאפשרו לאנשים לנסוע על אופניים, לקחת חלק בכל פעילויות העבודה במהלך היום, ולנווט בצורה חלקה בין חוויות פיזיות ווירטואליות).

יצירת שכונות היברידיות

גאיה והצוות שלה יכולים להרגיש מחוברים יותר זה לזה בשכונה שלהם, ובארגון הגדול יותר אליו הם משתייכים

חלק מסביבות העבודה האישיות מוקצות לאנשים שצריכים להיות במשרד לעתים קרובות יותר ואנשים אחרים עובדים בעמדות משותפות לצוות. שתי האופציות מציעות שפע של פרטיות כדי שאנשים יוכלו לעבוד בפוקוס בשולחנות העבודה שלהם. אבל כשגאיה צריכה להשתתף בשיחת וידאו פרטית, או סתם למצוא שקט ואינטימיות, יש לה עוד יותר אפשרויות לפרטיות. חללי שיתוף פעולה היברידיים סמוכים סגורים ופתוחים מתאימים לסוגים שונים של פגישות, מה שמקל על המעבר בין עבודה לבד לעבודה ביחד ולתמוך באופן שווה בחברי צוות במפגשי פנים אל פנים או מפגשים ממרחק. באמצע השכונה נמצאת “גינה חברתית”, שבה הצוות יכול להתאסף, לשוחח וללמוד יחד.

bio-tec תכנון עיצוב פנים

בדיוק כמו בבית, השכונה של גאיה בעבודה היא חלק מקהילה גדולה יותר, שבה שכונות צוות ומרחבים ציבוריים משותפים עונים על הצרכים המגוונים של הקהילה. אחרי הכל, אנחנו אוהבים את השכונות שלנו, אבל אנחנו רוצים להרחיב את נקודת המבט שלנו ולהתחבר לאנשים גם מעבר לאזור הנוחות שלנו.

כדי לראות כיצד מגוון של חללים מתאחדים כדי ליצור שלם טוב יותר, אנו יכולים לצלול עמוק יותר לתוך חלק מהמסגרות שבתוך שכונה היברידית אחת.

מרחבי צוות שלא הוקצו באופן אישי

הגישה למרחבים פרטיים היא קריטית עבור עובדים היברידיים כמו גאיה. השכונה ההיברידית החדשה שלה מאפשרת לה לבחור את רמת הפרטיות שלה. האם היא מקשיבה למישהו אחר, שמשתף מידע ופשוט צריכה פינה עם פרטיות ויזואלית ואוזניות? או שהיא צריכה להציג או לתרום וזקוקה ליותר פרטיות אקוסטית? כך או כך, היא מכוסה.

גן חברתי

ציורי קיר של סטודיו T+R

במרכז השכונה, ממוקם חלל משותף חברתי שמשלב תחושה של סלון עם פונקציות של חדר ישיבות בעל ביצועים גבוהים. זה המקום שבו צוותים יכולים להתאסף, להתחבר מחדש ולבנות אמון.

חדר שיתוף פעולה היברידי סגור

כשמגיע הזמן שהצוות ההיברידי של גאיה עושה סיעור מוחות ויוצר רעיונות חדשים, הם זקוקים לחלל שעושה משהו אחר מחדר ישיבות סטטי ומסורתי. חלל זה מתוכנן גם לחברי הצוות המרוחקים, על מסך תצוגה גדול ולוחות סימון קלים וניידים, חברי הצוות במקום יכולים להעביר תוכן מהמצלמה למסך התצוגה.

בתים מוקצים אישית

אזור מסביר פנים ותוסס זה של השכונה מעניק לגאיה ולצוות שלה יעד אליו הם יכולים להגיע כשהם מגיעים כל יום למשרד.

ציורי קיר סופר גראפיים טלי ורקפת

זה נותן להם את תחושת השייכות מכיוון שהצוות יודע היכן אנשים יהיו, אילו כלים וחפצים נמצאים לידם ויש גישה למרחבים בודדים ומשותפים.

שכונות הן ייחודיות

סביר להניח שכל שכונה תעוצב באופן שונה על בסיס תרבות צוות, תהליכי העבודה וגישה היברידית.

שכונת נוודים

שכונת נוודים זו מיועדת לעובדים עם עמדות שאינם מוקצים אישית. עובדים שנדרשים להגיע למשרד בימים מסוימים, או שבוחרים להגיע מסיבה מסוימת. מכיוון שהחלל פונה להרבה אנשים שעושים מגוון רחב של עבודות, יש בחלל מגוון רחב ביותר של הגדרות והוא נותן לאנשים את הרמה הגבוהה ביותר של בחירה ושליטה על מנת לענות על מגוון רחב של צרכים. המרחב החברתי של שכונת הנוודים משמש כמרפסת קדמית, שמערבת את העובדים החיצוניים וגם את אלה שבתוך השכונה.

שכונה בבעלות צוות

שכונה בבעלות צוות כוללת סטודיו לפרויקטים עם תמיכה בעבודה גנרטיבית. חללי מיקוד אישיים מחוץ לחדרי הפרויקט מאפשרים ירידה ועליה בעבודה, תוך זרימה חלקה בין עבודת הפרט לעבודת הצוות (הדרושה ליצירתיות וחדשנות). הגדרות שיתוף פעולה פתוחות משמשות כמרחבי נחיתה “מרחבי טאצ’דאון” שנוחים למפגשים עם עמיתים אורחים ומבקרים. אפשרויות העיצוב הן בלתי מוגבלות בגלל האופן המודולרי שבו מתוכננות שכונות.

ארבעה עקרונות עיצוב לעבודה היברידית – בכל השכונות, יש ארבעה עקרונות עיצוב מרכזיים שהם אוניברסליים.

  • Me + We: אנו מתכננים חללים שיתמכו גם ביחידים וגם בקבוצות, ויאפשרו מעברים קלים בין שניהם.
  • מקבוע לזורם: אנו יוצרים חללים עם פחות דגש על אמבנה אדריכלי  וריהוט קבועים, ויותר מתמקדים בגמישות ואפשרות לשנות מבנה כדי להסתגל בקלות ובמהירות לשינויים לאורך זמן.
  • פתוח + סגור: אנו מתכננים בסטודיו סביבות עבודה עם שטחים פתוחים שמטבעם גמישים יותר, מה שמזמין יותר שיתוף פעולה.  אנשים רוצים יותר שליטה על הגבולות שלהם, ולמרות שהם לא תמיד יצטרכו חללים סגורים לחלוטין, נאפשר להם יותר חופש, קונטרול, וגישה למרחבים פרטיים.
  • התאמה לחוויות דיגיטליות + פיזיות: זה בסופו של דבר מהותם של מרחבי שיתוף פעולה היברידיים. הטכנולוגיה והחלל צריכים להתאים לצרכים באופן הוליסטי כי ככה העבודה תתבצע.

יצירת שכונות היברידיות – למאמר בנושא חללים שנועדו לתמוך בצורך בפרטיות  במקום העבודה ההיברידי.