סטודיו T+R תכנון ועיצוב פנים של מרפאת שיניים

מרפאת דינבר&דינבר בת”א הינה מרפאת שיניים מקצועית, בעלת אופי חמים ומשפחתי. הבעלים הם שני רופאי שיניים: ד”ר מיכה דינבר וד”ר אריאל דינבר שבבעלותם המרפאה.
התנאים ההתחלתיים של החלל היו קשים עד בלתי אפשריים: חלל גבוה וצר, ארוך וחשוך, עם חלון קטן הפונה לצפון, וללא חלונות נוספים. בעבר שימש החלל כמעבדה לפיתוח צילומים, ומראהו דמה למערה אפלה, בעלת קירות שחורים וכמעט ללא תשתיות חשמל, מים או מיזוג.  
המשימה שהוגדרה הייתה לתכנן קליניקת מומחים מתקדמת וחדשנית, בעלת מראה עכשווי, מזמין, מרווח ומואר. המסר שחשוב היה לרופאים להעביר היה מסר של קדמה וחדשנות. הסגנון העיצובי הנקי, ששולט בו קו אלגנטי-עכשווי, אך צעיר ועם ניחוח “היי-טקי”, בא לשרת את המסר המבוקש. 
בקומת הכניסה הרצפה מחופה פרקט עץ בגוון טבעי וחמים, קירות לבנים, ופרטי אחסון ונגרות בגוון הקיר תומכים במראה אוורירי, פתוח מואר שהולם קליניקה נקיה. דלפק הקבלה תוכנן עם בסיס לבן משולב בחיפוי עץ אלגנטי, מתחבר לספת המתנה שתוכננה על פי הנחיות הרופאים על בסיס עץ גושני שמרופד בכריות מושב וגב מעור בגוון ניטראלי.
כדי להתגבר על מגבלת התאורה הטבעית, נפרץ חלון גדול בכל הקיר הצפוני, במפתח של כ- 15 מ”ר שמהווה את מקור האור הטבעי המרכזי בקליניקה. לשם העברת האור הטבעי לכל חללי הקליניקה נעשה שימוש רב בקירות זכוכית, דרכם האור הטבעי מגיע לכל פינה. כדי לתמוך בתאורה הטבעית הותאמו מגוון גופי תאורה בנוכחות דומיננטית או נסתרת. כל אלו מעניקים לחלל מראה ייחודי ותורמים לתחושת הרווחה ואשליה שהחלל גדול ופתוח הרבה יותר מנתוניו הפיסיים. 
חדרי הטיפולים תוכננו בקפידה ארגונומית, ע”פ הנחיות מפורטות של הרופאים עם ריהוט ייעודי, מרחקים מדויקים, פינת מחשב, פינת כיור פתרונות אחסון תאורה צילום ומכשור תומך. בחדרים בהם מטופלים ילדים ונוער, הקונספט הדקורטיבי שנבחר לקישוט הקיר הוא של דמות ידידותית בגווני שחור לבן עם חיוך רחב, לבן שיניים לצד מברשת שיניים ולוגו בצבעי המותג. 
בפרויקט זה ההיבט המעשי של התכנון היה מרכזי: החלל הכפול התווה תוספת של קומת גלריה נוספת מעל החלל המרכזי של קבלת הפנים ו-3 חדרי הטיפולים הראשיים של הקליניקה. קומת הגלריה מהווה מתחם לצוות שכולל מטבחון, חדר שירותים ורחצה, שני משרדי רופאים, מעבדה וחלל תפעולי ואזור ייעודי לצילומי רנטגן. 
בכניסה לקליניקה מגיעים לאזור קבלת הפנים המואר ומסביר הפנים שמולו פינת ההמתנה הראשית. תחקרנו את הרופאים ולמדנו על קהלי היעד המגיעים לקליניקה, סוגים וגילאים, ואיך ניתן להפוך את חווית ההמתנה שלהם לנעימה ונינוחה. כאן, הפרטים הקטנים עושים את ההבדל: הצבעים והחומרים שנבחרו טבעיים, קרירים לצד חמימים, תמונות אמנות של ציירת אבסטרקט בגוונים משלימים כחולים וניטראליים מקשטים את הקירות. 


בהמשך לקומת הכניסה נמצאים שלושת חדרי הטיפולים, משרדי רופא, פינת צחצוח, חדרי שירותים ומעבדה וכן חלל תפעולי. מאחורי אזור הקבלה הוצב גרם מדרגות מחופות עץ שמובילות אל הקומה השנייה בה ממוקמים משרד רופא נוסף, אזור צילומי הרנטגן, מטבח לצוות ומקלחת. 

עיצוב קלניקה גווני התאורה, החומרים והגוונים הטבעיים שנבחרו הם חלק מהתפיסה של הקליניקה שמתמקדת במתן טיפול אישי ואינטימי ללקוחות. המראה המתקבל אסתטי וחמים, ואין לשכוח שעיצובה של הקליניקה של דינבר מהווה, במידה לא מבוטלת, את אחד מכרטיסי הביקור המרכזיים שלה: במקרה זה העיצוב תמך בהיבטים מקצועיים הנוגעים לאופן ההתנהלות של הקליניקה. 

יתרונות התכנון והעיצוב הנכון בקליניקה בולטים ומתבטאים בין היתר בכמות המבקרים הגדולה. לשמחתנו הרופאים בעלי הקליניקה החליטו שלא לחרוג מתחום ההתמחות המרכזי שלהם, והשאירו לנו את עבודת העיצוב, מה שהפך את התהליך לנעים ופשוט יותר

 עיצוב פנים של מרפאת שיניים עי סטודיו T+R לצפיה בתמונות נוספות  

מיקום: יגאל אלון 159 ת”א
שטח: שתי קומות, בשטח כולל של כ- 220  מ”ר.
צילום: עמית גרון